9 May 2011

Audio Video Production- BRO[Kod tak ingt bape] #2


video
Kelmarin Slumb3r ada post pasal Audio Video Production punye subjek. Tapi kali ni Slumb3r nak show off  The making of R3R a.k.a Ramah 3 Rumah. Pendek jer.

Okay, too tell the truth Slumb3r dah kena marah dengan pegawai Polis daerah Melaka tengah sebelum pergi shooting hari tu. Kami cuma nak guna 1 kereta polis Waja dengan 2 orang anggota sahaja untuk shoot yang tak sampai 15 saat. Ayat pegawai tu yang Slumb3r tak leh lupa:

"Takda apa yang saya boleh ambil contoh, pengurusan kamu sampah"

Ape ke kiiiimaaaaaak pegawai polis macam tu? Kekimakkan beliau semakin terserlah bila beliau menyekolahkan kami pada pagi itu.

Polis: Okay, sebelum kamu buat sesuatu benda, mesti ada peringkat-peringkatnya. Kamu tahu tak apa peringkat-peringkatnya?
Slumb3r: Err... [Slumb3r tak ingat, apa yang ingat cuma masscom punya subjek] rasanya ada 3 peringkat, Pre-Production, Production dan Post-Production.
Polis: Production production.... [Gaya dia cakap macam Slumb3r cakap bahasa inggeris depan dia buat dia meluat] betul la tu... Sebetulnya macam ni..... [tah hape dia bebel]

Pakkal je dia tu polis dan Slumb3r faham budaya orang Melaka macam mana [no offense, tapi orang Melaka memang kasar dan kasar tu merapatkan hubungan lagi].

Ikutkan hati, dah lama Slumb3r bagi penumbok kat dia. Tapi tak berani sebab kang tak pasal2 kena masuk lokap pakai sepender. Tu nasib baik la, kalo tak masuk lokap bogel dan hena hentam oleh gay2 dalam lokap tu. Mau tak terkangkang-kangkang jalan. Naik moto kang tertongeng-tongeng.

Hahahaha!.

In the end, Slumb3r tarik balik kata-kata Slumb3r tadi sebab semuanya berjalan dengan lancar. 5 kali ulang alik dari UiTM ke balai sebab uruskan kes ni sampai terpaksa datang kelas lambat.

Seronok tu memang ada, tapi hauk gak.

Anyway, Next post will me more exciting...

No comments:

Post a Comment