14 Dec 2010

Music is a form an art.

Assalamualaikum...


Muzik itu seni. Kan kan kan? Slumb3r ni minat seni tapi takda bakat nak melukis. Sungguh!

Ok, video yang pertama ni adalah versi original lagu Redneck dari Lamb Of God. Slumb3r suka konsep video ni. kelakar pun ada. Tengok dulu dan layan. Dah setel, baru layan video lagi satu.

video 

Lirik lagu ni
Redneck by Lamb of God

So Goddamn easy to write this,
You make it spill off the page.
So drunk on yourself, self-righteous,
A laughing stock of your own fucking stage.

Oh but I ain't one to call names,
Or throw stones in a house of glass,
You try me.

This is a motherfuckin' invitation,
The only one you could ever need.
This is a motherfuckin' invitation,
You try me.

Just one time you got a reason,
But you had nothing to lose.
A blind preacher for the pin-eyed congregation,
It must be easy to loathe.

Oh but I ain't one to call names,
Or throw stones in a house of glass,
You try me.

This is a motherfuckin' invitation,
The only one you could ever need.
This is a motherfuckin' invitation,
You try me.

You can tell the same lie a thousand times,
But it never gets any more true.
So close your eyes once more and once more believe,
That they all still believe in you.

Just one time!

This is a motherfuckin' invitation,
The only one you could ever need.
This is a motherfuckin' invitation.

Just one time!

This is a motherfuckin' invitation,
Ya' try me.

Just one time!(ya' try me)
Just one time!(ya' try me)

Ya' try me.


Dah layan? Amacam?

"Kimak!! lagu ape neh??!! sakit telinga la!"

Kalau la ni jawapan anda, Slumb3r cadangkan sila la pergi ketempat lain kerana ini bukan tempat untuk anda yang tak reti nak hargai seni. Fuck off ditch!!

"Well, not bad. Walaupun telinga ni susah nak hadam lagu ni, tapi aku nk tau ape yang kaw cuba sampaikan"

Don't reject. Learn to understand why some people love this shitz.

OK, sekarang cuba anda layan video ni. Lagu yang sama, tapi vocalist dia sangat mengejutkan Slumb3r. This is a good effort walaupun sesetengah orang kata tak sedap.

video


Korang boleh ke buat macam awek comel ni?

haha... comel bila awek ni senyum..

Anyway, rasa-rasa boleh ke tak buat? Kalau diri Slumb3r, nop. I cannot do like this. Fikir-fikirkanlah.

Motif?

Senang je. Sekarang ramai orang stereotype orang-orang yang suka lagu scream ni berwatak ganas, penampilan selekeh, dan macam-macam la negatif. Tapi diorang tak nampak dalam negatif tu ada positif. Contoh terbaik adalah amoi comel ni.

Ini juga membuktikan:
1) Muzik is a form of art.
2) Bila seni, semua orang ada persepsi masing-masing.
3) Gender streotype tidak berlaku dalam muzik.

Cukup la aku senaraikan 3 ni je. Banyak lagi boleh kupas sebenarnya.

Conclusi?
Awek comel tadi suka muzik ganas dan menampakkan subgenre metal kini bukan untuk lelaki sahaja, bahkan sesuai untuk wanita. Music express your feelings. Can you guess what that girl feels?

No comments:

Post a Comment