20 Oct 2010

Bila dah b0san~~

Haluu.

Tah ape mimpi Slumb3r nk update blog cepat-cepat agaknye. Mungkin excited nak share benda kot.

video
Anyway, hari ni Slumb3r boring. Dengan kata lain Slumb3r nk tunjuk video release tensi sebab mencari sarung CD driver untuk komputer ni tak jumpe. Hilang kot masa g Shah Alam time nak pergi interview dengan Zahir Zainuddin [talent coordinator 8TV Showdown 2010].

Sedih~~

Takpe la. Ni pun dah bagi idea kat Slumb3r untuk isi kat Blog ape.

Background Video

Slumb3r gayut dengan marka Slumb3r malam tadi. Dia mintak Slumb3r aja gitar atas sebab dia nak main lagu yang dia suka. Slumb3r pun on je. Tapi Slumb3r nak buat marka Slumb3r ni main keyboard berbanding gitar sebab :

1. Gitar Slumb3r boleh main da, carik la benda yang baru.
Ala... Main la keyboard. Slumb3r dah reti main gitar cuma tak berapa mahir je. Nak gak belajar benda baru!!
2. Memang girl looks sexy biler main gitar, tapi gitar byk maintenance la. <=Meaning more RM!!
Macam Yuna. Hahahaha!!. Tapi kos nak beli keyboard sekali je walaupun mahal sedebuk. Tapi tak payah risau pasal nak maintain.
3. Slumb3r nk blaja main keyboard!! xdak sape nak aja.
Betul tu!! Kat kolej ni ramai dah main gitar, tapi tak ada lagi yang reti main keyboard setahu Slumb3r la.

Dan ada banyak lg sebab yang Slumb3r lupa nk tulis. 

Takpe la. Biar la dia. <=Statement mintak simpati

Slumb3r buat video ni suka-suki je sebab boring. Main lagu ni spontan je tu sebab banyak silap. Tak payah nak komen sangat yea pasal video yang kureng nih. Tak plan pun nak hebohkan kat Facebook pun. Underground la katakan.

Tak edit
Guna software free [tu sebab ada watermark]

Pasal sound system, Slumb3r pakai webcam jer. Micropon pun pakai webcam punye. Jadi bunyi dia tak berapa nak clear la. Tunggu la kalau Slumb3r dah ade mini studio sendiri yang lengkap degan peralatan sendiri. Baru semangat nak rekod. Gitar pon bukan Slumb3r punye. Tu gitar junior Slumb3r; Shaqif a.k.a Mare [main gitar dalam penjara]. 
Slumb3r bawak gitar elektrik jer datang Melaka sebab mak marah. Dia tak bagi bawak gitar kapok dengan gitar karen sekali. Maka tinggal tenggiling gitar Slumb3r yang satu ni dekat Melaka bersama-sama Slumb3r.

Dah la. Ngarut jer lebih. Bai Bai!!

No comments:

Post a Comment